Krem z marchwi z dodatkiem gruszki i imbiru

4.5 (196 ocen)

Na chłodniejsze,jesienne dni polecam krem z dodatkiem imbiru,który uwielbiam za to,jak podkreśla smaki dań.

Składniki:

  • 6 dużych marchewek
    3 gruszki
    1 szalotka
    1 łyżeczka świeżego imbiru
    1/2 papryczki chili
    1 łyżeczka soku cytryny
    1 łyżka masła
    3-4 łyżki słodkiej śmietanki
    papryka słodka mielona
    szczypta cukru
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z marchwi z dodatkiem gruszki i imbiru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę i gruszki obieramy,kroimy w mniejsze kawałki.Na patelni rozgrzewamy masło.Wrzucamy posiekaną szalotkę i smażymy do momentu aż się zeszkli.Dodajemy pokrojone chilli,marchew i starty imbir.Chwilę wszystko smażymy mieszając.Przekładamy do garnka,dodajemy obrobinę soli i zalewamy wodą.Woda powinna tylko nie co przykyć warzywa.Gotujemy do momentu aż marchew będzie miękka.Pod koniec gotowania dodajemy gruszki i gotujemy jeszcze około 5 minut.Wszystko miksujemy na gładką masę dodając śmietankę i sok z cytryny.Podajemy z grzankami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Imbir Marchewka Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować