KREM SZPINAKOWO - SZPARAGOWY

0 (0 ocen)

  • Łatwy

bardzo smaczna, zdrowa zupa

  • Łatwy

Składniki:


  • - szpinak liście: 20 gramów
    - szparagi zielone: 1 pęczek
    - cebula: 1 sztuka
    - czosnek: 2 ząbki
    - kostka rosolowa: 2 sztuki
    - woda: 3 szklanki
    - serek kremowy w temperaturze pokojowej (ja kupuje gouda lub ementaler): 2 sztuki

Krem szpinakowo - szparagowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • KREM SZPINAKOWO - SZPARAGOWY 1. szparagi myjemy i dzielimy na 3 części, odcinamy główkę i twardą część, środkową trzeba obgotować, na patelni podsmażyć z masłem cebulę i czosnek, na koniec dodać środkową część szparagów i chwilę smażyć,przelać wszystko do bulionu,( można dać najpierw 2 szklanki i ewentualnie później dolać aby nie była za rzadka), dodać świeży szpinak, chwilę gotować, na koniec dodać serki topione i pieprz do smaku,wymieszać, zmiksować blenderem, krem warto przetrzeć przez sito, jest wtedy delikatny, podawać z główkami szparagów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy