Krem szparagowy z grzankami ziołowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Chleb kroimy w małą kostkę.
Podsmażamy na niewielkiej
ilości roztopionego masła,
oprószamy ziołami.
2.Szparagi myjemy, osuszamy
i obieramy. Główki odcinamy
i odkładamy do dekoracji.
Łodyżki kroimy w ok. 1,5-cm
kawałki. Podsmażamy ok.
5 minut na reszcie roztopionego
masła.
3.Wywar doprowadzamy do
wrzenia. Dodajemy szparagi i gotujemy kilka minut. Zupę
miksujemy. Doprawiamy solą
i pieprzem, zabielamy. Posypujemy
grzankami i dekorujemy
szparagami.
Porady
RADY M. Klimeckiej
Grzanki będą bardziej chrupiące, jeśli po podsmażeniu włożymy je na chwilę do rozgrzanego piekarnika.
Komentarze