Krem pomidorowo paprykowy z bryndzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidory pokroic w ćwiartki. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dołożyć do nich gałązkę tymianku i czosnek w łupinkach
2.Paprykę oczyścić z pesteczek, pokroić na połówki i przełożyć do drugiego naczynia do zapiekania.
3.Pomidory i paprykę zapiekać ok 30 minut w 180 stopniach. Można włączyć opcje grill.
4.W tym czasie na oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dolać bulion. Zagotować.
5.Wyjąć warzywa z piekarnika. Obrać je ze skórki i dodać do bulionu. Wycisnąc z łupin podpieczony czosnek. Dodać gałązkę tymianku, posolić, popieprzyć. Przykryć zupę i gotować 20 minut.
6.Następnie zupę zblenderować na krem i ponownie zagotować.
7.Podawać z kawałkami bryndzy.
Porady
Szybko obierzesz paprykę jeśli włożysz ja (prosto z piekarnika) do foliowego woreczka i szczelnie zamkniesz. Pod wpływem pary skórka zejdzie błyskawicznie.
Komentarze