Krem pomidorowo paprykowy z bryndzą

4.5 (182 ocen)

  • 50 min

Smaczna zupa. Polecam spróbować.

  • 50 min

Składniki:

  • 1/2 kg pomidorów
    3 papryki
    4 ząbki czosnku w łupinkach
    tymianek-2 gałązki
    1/2 l bulionu warzywnego
    1 cebula
    sól, pieprz
    oliwa
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pomidorowa

Krem pomidorowo paprykowy z bryndzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory pokroic w ćwiartki. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Dołożyć do nich gałązkę tymianku i czosnek w łupinkach
  • 2. Paprykę oczyścić z pesteczek, pokroić na połówki i przełożyć do drugiego naczynia do zapiekania.
  • 3. Pomidory i paprykę zapiekać ok 30 minut w 180 stopniach. Można włączyć opcje grill.
  • 4. W tym czasie na oliwie podsmażyć cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dolać bulion. Zagotować.
  • 5. Wyjąć warzywa z piekarnika. Obrać je ze skórki i dodać do bulionu. Wycisnąc z łupin podpieczony czosnek. Dodać gałązkę tymianku, posolić, popieprzyć. Przykryć zupę i gotować 20 minut.
  • 6. Następnie zupę zblenderować na krem i ponownie zagotować.
  • krem pomidorowo paprykowy 7. Podawać z kawałkami bryndzy.

Porady

Szybko obierzesz paprykę jeśli włożysz ja (prosto z piekarnika) do foliowego woreczka i szczelnie zamkniesz. Pod wpływem pary skórka zejdzie błyskawicznie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować