Krem pomarańczowy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Delikatny rozpływający się w ustach krem pomarańczowy, idealny na przyjęcia rodzinne.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 opakowanie galaretki (pomarańczowa/cytrynowa)
    3 jajka
    4 łyżki cukru kryształu
    1 szklanka soku pomarańczowego 100%
    1 pomarańcza (starta skórka)
    125 ml śmietanki kremówki 30-36%
    1 opakowanie cukru wanilinowego
    wiśnie kandyzowane/ świeże

Krem pomarańczowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka, cukier i 2 łyżki soku z pomarańczy oraz startą skórkę ubijać mikserem do uzyskania jasnego gęstego kremu.
    Galaretkę rozpuścić w zagotowanej reszcie soku pomarańczowego.
    Ostudzoną i rozmieszaną galaretkę dodać do kremu, dokładnie wymieszać.
    Białka ubić na sztywno, dodać do kremu.
    Nałożyć krem do pucharków i odstawić na godzinę do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy