Krem pistacjowy z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Krem pistacjowy z musem truskawkowym

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pistacje zmielone: 5 łyżek
    - śmietana 36%: 30 dekagramów
    - płatki żelatyny: 2 sztuki

    - jajka: 3 sztuki

    - laska wanilii: 1 sztuka

    - cukier: 10 dekagramów

    - truskawki: 0.5 kilograma

    - sok z cytryny: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krem pistacjowy z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pistacje zmiksować z 3 łyżkami śmietany. Żółtka, miąższ z wanilii i 5 dag cukru utrzeć na gładką masę.

    Ubić sztywną pianę z białek, dodać ubitą śmietanę kremówkę.

    Żelatynę namoczyć w malutkiej ilości zimnej wody, delikatnie podgrzać, aby się rozpuściła. Wystudzić.

    Wszystko połączyć, wymieszać i nałożyć do szklanek do 1/3 lub 1/2 wysokości. Schłodzić w lodówce, aby krem dobrze stężał.

    Truskawki zmiksować z resztą cukru i sokiem z cytryny. Przed podaniem deser polać musem.

    Smacznego życzy oliwek :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pistacje Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować