Krem naciowy z ketchup'em

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Lekka zupa z kwaskowym posmakiem.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 400 g selera naciowego
    400 g obranej marchewki
    5 ząbków czosnku
    4 - 5 łyżek margaryny
    250 g ketchup'u pikantnego
    200 g śmietany 12%
    7 szklanek wody
    2 łyżki curry
    4 łyżki przyprawy uniwersalnej do potraw
    1 łyżka pieprzu ziołowego
    3 łyżki oregano suszonego

Krem naciowy z ketchup'em - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem naciowy z ketchup'em 1. Margarynę rozpuścić w garnku. Czosnek posiekać, marchewkę pokroić w talarki - warzywa dołożyć do margaryny, obsypać curry i pieprzem ziołowym. Całość smażyć 5 min, cały czas mieszając.
  • Krem naciowy z ketchup'em 2. Do warzyw dołożyć posiekany seler - całość zalać wodą, dodać przyprawę uniwersalną i oregano. Gotować 25 min.
  • Krem naciowy z ketchup'em 3. Po tym czasie dodać ketchup i śmietanę - gotować jeszcze 5 min.
  • Krem naciowy z ketchup'em 4. Zupę zblendować.

Porady

Zupa świetnie smakuje z dodatkiem jajka ugotowanego na twardo.

Komentarze

Podobne przepisy