Krem na kwaśnej śmietanie do tortów, ciast i ciasteczek

4.27 (216 ocen)

Najbardziej znanym kremem do ciast czy tortów jest krem z bitej śietany bądź budyniu. Ja polecam krem na bazie kwaśnej śmietany. Jest na prawdę pyszny i idealnie pasuje do wszystkich rodzaju tortów jak i ciast

Składniki:

  • 1 op masła 82% tłuszczu
    6 łyżek cukru
    1 szkl śmietany 18% kwaśnej
Wystaw ocenę:

4.27 (216 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Krem na kwaśnej śmietanie do tortów, ciast i ciasteczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło o temperaturze pokojowej utrzyj z cukrem na puszystą masę.
  • 2. Do puszystej masy cały czas ucierając dodawaj po 2 łyżeczki śmietany.
    Ucieraj do wyczerpania śmietany
  • 3. Kremem przełóż tort, ciasto czy ciasteczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować