krem michałek

4.5 (152 ocen)

  • 1 min

krem michałek jest to przepis który powstał po urodzeniu w grudniu mojego synka Michałka prosty i smaczny

  • 1 min

Składniki:

  • 400 ml.śmietany kremówki ja użyłam 30 %
    20 dkg.cukierków MICHAŁKÓW
    2 banany
    kilka ciastek pełnoziarnistych
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Desery

Krem michałek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. śmietanę i cukierki umieścić w garnuszku z grubym dnem.podgrzewać na małym ogniu do rozpuszczenia cukierków,cały czas mieszając.całość przecedzić przez sitko .powinny na nim zostać kawałki orzeszków .trzeba je odłożyć na bok.
  • 2. mieszankę schłodzić w lodówce przez kilka godzin (najlepiej na noc).następnego dnia ubić do uzyskania gęstego kremu.dodać odłożone wcześniej orzeszki
  • 3. krem można podawać układając w pucharki warstwami:pokruszone ciastka,krem,plaster banana ,krem.bądż pokroić banana i połączyć z kremem.nałożyć do pucharków

Porady

jeśli krem miałby być dłużej przechowywany usztywnić żelatyną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować