Krem kakaowo - orzechowy z awokado

5 (169 ocen)

  • 10 min

Powiem szczerze dużo lepszy niż ten ze sklepu. Zrobiony z samych najlepszych składników, niezwykle zdrowy i wartościowy, a pracy przy nim tyle co nic. Warto go jeść przynajmniej 2 - 3 razy w tygodniu ze względu na niezwykle cenne składniki zawarte w avokado, miodzie, kakao i orzechach.

  • 10 min

Składniki:

  • 1 dojrzałe avokado
    2 łyżki kakao
    1 garść orzechów laskowych lub włoskich
    2 – 3 łyżki miodu prawdziwego
    4 łyżki mleka lub jogurtu naturalnego
Wystaw ocenę:

5 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery Pasty

Krem kakaowo - orzechowy z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z avokado wyciągnąć pestkę i za pomocą łyżeczki wydrążyć miąższ. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i całość dokładnie zmiksować na gładki krem. Można dosłodzić do smaku. Przechowywać w lodówce, w zamkniętym pojemniku przez ok. 3 – 4 dni.

Porady

Orzechy można wcześniej uprażyć na suchej patelni i zdjąć z nich skórkę, lub zupełnie z nich zrezygnować. Masę można również zmiksować ręcznym blenderem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Miód Awokado

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować