Najlepszy krem jaki jadłam. Warto raz jogurt przyrządzić inaczej, pachnący wanilią z dodatkiem kiwi. Wydawać by się mogło, że zajmuje dużo czasu, ale to nie prawda. Prosty i przepyszny deser.
Krem jogurtowy z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kiwi obrać i zmiksować blenderem.
Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia.
W tym czasie do miski włożyć żółtka i cukry. Zmiksować na najwyższych obrotach na puszystą i białą masę.
2.Żelatynę podgrzać do roztopienia. Odczekać chwilkę aż lekko ostygnie. Wlać strużką do masy z jajek. Dodać jogurt i zmiksować na gładką masę.
Czekoladę i biszkopty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Umieścić po równo w pucharkach. Wlać mus oraz krem. Wstawić do lodówki na 15-30 min.
Komentarze