KREM JOGURTOWY Z KIWI

0 (0 ocen)

Najlepszy krem jaki jadłam. Warto raz jogurt przyrządzić inaczej, pachnący wanilią z dodatkiem kiwi. Wydawać by się mogło, że zajmuje dużo czasu, ale to nie prawda. Prosty i przepyszny deser.

Składniki:

  • kiwi 3 szt.
    żelatyna 4 łyżeczki
    woda 2 i 1/2 łyżki
    żółtka 2 szt.
    jogurt naturalny 400 ml.
    cukier waniliowy 1 opakowanie
    cukier puder 3 łyżki
    czekolada gorzka 4 kostki
    biszkopty podłużne 4 szt.

Krem jogurtowy z kiwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiwi obrać i zmiksować blenderem.
    Żelatynę zalać wodą i odstawić do napęcznienia.
    W tym czasie do miski włożyć żółtka i cukry. Zmiksować na najwyższych obrotach na puszystą i białą masę.
  • 2. Żelatynę podgrzać do roztopienia. Odczekać chwilkę aż lekko ostygnie. Wlać strużką do masy z jajek. Dodać jogurt i zmiksować na gładką masę.
    Czekoladę i biszkopty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Umieścić po równo w pucharkach. Wlać mus oraz krem. Wstawić do lodówki na 15-30 min.

Porady

Warto dodać prawdziwą wanilię do kremu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy