Krem grzybowy z kluseczkami Gnocchi

0 (0 ocen)

  • 50 min

Propozycja na smakowity i bardzo aromatyczny krem z suszonych grzybów z dodatkiem włoskich kluseczek ziemniaczanych Gnocchi. Krem jest pożywny i niezwykle delikatny.

  • 50 min

Składniki:

  • - 2 garści suszonych grzybów
    - 1,5 litra bulionu
    - 2 pietruszki
    - 1 marchewka
    - kawałek selera
    - 1 cebula biała
    - 4 łyżki śmietany
    - plaster masła
    + kluseczki Gnocchi

    DO SMAKU
    - 1 liść laurowy
    - ziele angielskie
    - sos sojowy
    - sól i pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa krem Zupa grzybowa Krem

Krem grzybowy z kluseczkami gnocchi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Suszone grzyby płuczemy, zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia (najlepiej na noc). Cebulę kroimy w kostkę i szklimy ją na maśle.
  • 2 2. Gdy cebulka się zeszkli, dodajemy do niej odcedzone z wody grzyby i przesmażamy razem przez chwilę - około 3 minut.
  • 3 3. Następnie zawartość patelni dodajemy do gotującego się bulionu wraz z listkiem laurowym, zielem angielskim i pokrojonymi na mniejsze kawałki warzywami. Wszystko gotujemy około 30 minut.
  • 4 4. Zawartość garnka miksujemy na jednolitą i gładką masę, dodajemy śmietanę i ponownie miksujemy. Powstały krem doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym i ponownie zagotowujemy. Gotowy krem podajemy z włoskimi kluseczkami gnocchi, a w wersji polskiej z kopytkami. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować