Krem dyniowy z sokiem jabłkowym i Mascarpone

0 (0 ocen)

  • 15 min

Krem dyniowy z sokiem jabłkowym i Mascarpone

  • 15 min

Składniki:

  • 400 g dyni
    100 g ziemniaków
    2 cebule
    ząbek czosnku
    50 ml soku jabłkowego
    100 g masła
    szczypta gałki muszkatołowej
    1 l bulionu warzywnego
    brokuł
    50 g mascarpone
    sól, pieprz

Krem dyniowy z sokiem jabłkowym i mascarpone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krem dyniowy z sokiem jabłkowym i Mascarpone 1. Dynię, ziemniaki, cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę. Podsmażyć w garnku na maśle ( nie przypalić cebuli ) . Zalać bulionem ( nie całkiem przykrywając warzywa ) gotować do miękkości.
    Zmiksować blenderem, doprawić szczyptą gałki, solą, pieprzem do smaku.
    Dodać sok jabłkowy i serek mascarpone. Gotować jeszcze z 5 - 10 min na małym ogniu.
    Do gotującej się wody wrzucić brokuła i gotować z 3 min. Dodać do kremu i...................



    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy