Krem brzoskwiniowo-makowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

...

  • 30 min

Składniki:


  • puszka brzoskwiń
    400 g chudego twarożku
    100 g śmietany 30%
    2 żółtka
    50 g maku
    3 czubate łyżki cukru

Krem brzoskwiniowo-makowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie osączyłem na sicie. Żółtka utarłem z cukrem. Mak przepuściłem przez maszynkę kilka razy ,dodałem razem z serkiem do żółtek i dokładnie wymieszałem. Śmietanę ubiłem na sztywną pianę ,dodałem do masy makowej i dokładnie połączyłem. Brzoskwinie pokroiłem na małe kawałki ,rozmiksowałem na gładką masę. Przekładałem na przemian masę serową i zmiksowane brzoskwinie. Ostatnią masą ma być masa z serem i makiem.

Komentarze

Podobne przepisy