Krem bananowo – orzechowy

5 (160 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Pomysł podpatrzony na blogu ,, Smak Chwili’’, lecz dodałam kilka składników od siebie. Na blogu figuruje pod nazwą ,, Biała Nutella’’. Robiłam z podwójnej porcji. Krem jest smaczny.http://smakchwili

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 dojrzałe banany
    1 tabliczka białej czekolady
    1 cukier waniliowy 32 gram
    1 łyżka cukru pudru
    1 łyżka Mascarpone
    2 łyżki wiórek kokosowych
    Szczypta soli
    Sok z 1 cytryny
    15 posiekanych orzechów laskowych, uprażonych na suchej patelni
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Desery Krem

Krem bananowo – orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę zetrzeć na średnich lub grubych oczkach tarki.
    Banany obrane ze skóry pokroić w plasterki, wrzucić do rondla, skropić cytryną, dodać szczyptę soli, podgrzewać aż do momentu, jak banan się ,,rozklei’’. Wtedy zmiksować dokładnie podręcznym blenderem i dodać cukier puder, Mascarpone, cukier waniliowy, wiórki kokosowe, wymieszać. Dodać też orzechy. Wymieszać i przełożyć do słoiczka. Zakręcić, aby nie wysychał. Odstawić do wystudzenia w chłodniejsze miejsce. Porcja na 0,5 litrowy słoiczek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Nutella Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować