Kreatywny pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrąga umyć, pokroić na porcje, osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić olejem i octem winnym, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki. Przed podaniem obsmażyć na maśle z dodatkiem odrobiny oleju.
2.Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, gotować 5 minut w osolonym wrzątku, na półtwardo. Na patelni rozpuścić 1-2 łyżki masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wrzucić marchewkę, podsmażyć chwilę, dodać miód, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Smażyć często mieszając przez kilka minut. Pod koniec skropić octem balsamicznym.
3.Odgotowane podgrzybki razem z natką obsmażyć na rozgrzanym maśle, doprawić do smaku.
4.Pstrąga podawać z ryżem, marchewką i grzybami. Smacznego :)
Komentarze