Kreatywny pstrąg

0 (0 ocen)

Z duszonymi podgrzybkami i karmelizowaną, czosnkową marchewką :)

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu B:
    1 woreczek ryżu
    3/4 szklanki odgotowanych podgrzybków
    (pokrojonych w paski)
    3 marchewki

    składnik podstawowy dodatkowy:
    300 g fileta z pstrąga łososiowego

    składniki robocze:
    2 ząbki czosnku
    masło do smażenia
    olej
    ocet balsamiczny
    ocet winny
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz

    dekoracja:
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Karmel

Kreatywny pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Usmażony pstrąg 1. Pstrąga umyć, pokroić na porcje, osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić olejem i octem winnym, posypać solą i pieprzem i odstawić do lodówki. Przed podaniem obsmażyć na maśle z dodatkiem odrobiny oleju.
  • karmelizowana marchewka 2. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki, gotować 5 minut w osolonym wrzątku, na półtwardo. Na patelni rozpuścić 1-2 łyżki masła, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, wrzucić marchewkę, podsmażyć chwilę, dodać miód, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Smażyć często mieszając przez kilka minut. Pod koniec skropić octem balsamicznym.
  • duszone podgrzybki 3. Odgotowane podgrzybki razem z natką obsmażyć na rozgrzanym maśle, doprawić do smaku.
  • 4. Pstrąga podawać z ryżem, marchewką i grzybami. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Pstrąg Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować