Krakersowe kąski z pastą jajeczną i mozzarellą

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealne na imprezową przekąskę lub na spotkanie ze znajomymi. Przygotowuje się je błyskawicznie, a są na prawdę pyszne.

  • 20 min

Składniki:

  • -100 g solonych krakersów
    -6 jaj ugotowanych na twardo
    -1 kula mozzarelli
    -1/2 cebuli
    -2 czubate łyżki majonezu
    -sól i pieprz do smaku
    -szczypta ziół prowansalskich
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Krakersowe kąski z pastą jajeczną i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Jajka obieramy, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i drobno siekamy.
  • 2 2. Cebulkę i mozzarellę również siekamy w drobną kosteczkę i dodajemy do jajek. Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem według uznania i ponownie mieszamy.
  • 3 3. Pastę jajeczną łyżeczką układamy na krakersach. Posypujemy odrobiną ziół prowansalskich.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Mozzarella Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować