Krakersowe kanapki

4.5 (140 ocen)

  • 15 min

Szybka przegryzka albo małe kanapeczki.

  • 15 min

Składniki:

  • krakersy 1/2 opakowani
    jajka 3 sztuki
    ogórek zielony 1/2 sztuki
    rzodkiewka 3-4 sztuki
    pasztet 1 małe opakowanie
    sałata 1 liść
    sól
    pieprz

Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Jajko Kanapki

Krakersowe kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić na plasterki. Ogórka umyć, pokroić na plasterki a później na kawałki. Rzodkiewkę umyć, pokroić na plasterki. Sałatę umyć, porwać na kawałki.
    Krakersy posmarować pasztetem i układać na nich przygotowane składniki.
    By krakersy nie pochłonęły zbyt wielkiej ilości wilgoci ze składników należy je nakładać tuż przed podaniem.

Porady

A jeśli kanapeczki mają poleżeć dłużej można na krakersie najpierw położyć sałatę a potem wszystkie dodatki .Krakersy wtedy nie zwilgotnieją.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ogórek Rzodkiewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować