Kraina kolorowych papryk faszerowanych cukinią i słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Papryka nadziewana ryżem i mięsem która od dawna gości na naszym stole ale tym razem jest wzbogacona w cukinię i słonecznik.

  • 60 min

Składniki:

  • • 4 kolorowe papryki ( żółta, czerwona, zielona, pomarańczowa, wg uznania)
    • 2 cebule
    • 50 dkg mięsa mielonego z kurczaka
    • 20 dkg pieczarek
    • 10 dkg sera żółtego
    • pół cukinii
    • 1 torebka ryżu
    • 4 łyżki oleju
    • puszka kukurydzy konserwowej
    • 6 łyżek słonecznika
    • sól
    • pieprz
    • oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kraina kolorowych papryk faszerowanych cukinią i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę oraz umyte pieczarki drobno kroimy. Następnie dusimy na patelni z niewielką ilością oleju oraz soli i pieprzu. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gotowy ryż mieszamy z pieczarkami. Zmielone mięso obsmażamy. Cukinię bardzo drobno kroimy i wrzucamy do całości. Dodajemy kukurydzę oraz słonecznik i dokładnie mieszamy. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz oregano. Papryki myjemy, odcinamy ich górną część i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Każdą paprykę doprawiamy od środka świeżo zmielonym pieprzem, świeżo zmieloną solą i oregano. Tak przygotowane papryki nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem i posypujemy startym serem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego do którego możemy dolać troszkę wody albo bulionu. Pieczemy około 40 min w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować