Koziołki z cebulą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Te zabawnie nacięte parówki robię sama już od dawna.

Składniki:

  • 4 cienkie parówki
    2-3 cebule
    olej do smażenia
    2 dag masła
    sól
    pieprz
    keczup

Koziołki z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w półplasterki.
  • 2. Z parówek zdejmujemy osłonki i kroimy w 4-cm kawałki. Każdy nacinamy na
    krzyż na długość 3 cm.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Wsypujemy parówki i podsmażamy do zrumienienia. Dodajemy cebulę i masło. Oprószamy solą i pieprzem.
    Dusimy ok. 10 minut. Polewamy keczupem i jeszcze chwilę dusimy. Podajemy
    z białym pieczywem.

    Potrawę można urozmaicić, dodając pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy