Kotlety z żurawiną

0 (0 ocen)

To nowe danie wszystkim smakowało

Składniki:

  • 2 podwójne filety z kurczaka
    2 łyżki żurawiny
    5-6 łyżek majonezu
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka keczupu
    Czerwony delikat do mięs
    30dag startego sera żółtego
    Sól, pieprz

Kotlety z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż na cienkie kotlety. Przyprawić solą i pieprzem, obsypać czerwonym delikatem i odstawić na godzinę do lodówki.
  • 2. Wszystkie składniki (oprócz sera) połączyć ze sobą i dokładnie wymieszać. .
  • 3. Powstałym sosem posmarować kotlety a następnie posypać startym serem
  • 4. Kotlety ułożyć na brytfannie i zapiekać w piecyku przez około 35-40min w temperaturze 170 stopni aż ser się rozpuści i zarumieni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy