Kotlety z wątróbki

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Z podrobów można wyczarować bardzo wiele dań

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - wątroba wieprzowa: 1 kilogram
    - tarta bułka około: 1 szklanka
    - średnia cebula: 1 sztuka
    - zioła prowansalskie: 1 łyżka
    - Jajko: 1 sztuka
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
    - olej do smażenia około: 0.33 szklanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Dania główne Dania mięsne

Kotlety z wątróbki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić z błon, pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w plasterki. Do malaksera włożyć wątróbkę, cebulę i jajo oraz wszystkie przyprawy i zmiksować przez chwilę (tak żeby nie było dużych kawałków, ale też żeby nie wyszła z tego płynna masa). Dodać tyle bułki tartej żeby ciasto miało konsystencję taką jak na racuchy, dokładnie wymieszać. Na gorący olej kłaść łyżką porcje ciasta i smażyć z obu stron. Podawać z ziemniakami i surówką z kwaszonej kapusty lub buraczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować