Kotlety z piersią kurczaka i serem w liściu pekinki

0 (0 ocen)

  • 35 min

Kiedys widziałam na Pp kotlety z szynki zawiniete w pekinke. Ja obgotowane liscie pekinki wykorzystałam do moich kotletów z podsmażoną piersia kurczaka i serem -wyszły przeeepysze!!! Smaki doskonale sie komponują i mozna je jeśc i jeśc..

  • 35 min

Składniki:

  • 4 liscie kapusty pekińskiej,
    4 pojedyncze małe kawałki piersi kurczaka,
    2 plasterki sera topinego
    sól , pieprz, czosnek granulowany
    2 jajka
    maka do panierowania,
    bułka tarta do panierowania
    olej do smazenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z piersią kurczaka i serem w liściu pekinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kurczaka lekko rozbić tłuczkiem , posypać z obu stron pieprzem , sola i czoskiem i obsmażyć krótko z obu stron na oleju.

    2 Liscie kapusty obgotować przez 3-4 minuty w osolonej wodzie, odsączyć, osuszyc , usunąć białe twardawe części i i rozłozyć na desce.

    3.Na kazdym lisciu ułozyć podsmazona piers kurczaka , na nia pół plastra sera topionego i złozyć jak krokiety.

    4 Panierowac kolejno w mące , roztrzepanych jajkach i bułce tartej i smazyc na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor.
    Polecam:)

Porady

4 porcje. mozna zwiekszyc ilosc sera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować