Kotlety z pieczarkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kiedyś nie lubiłam spędzać czasu w kuchni, bo byłam zdania, że nie nadaję się do tego. Teraz chętnie gotuję.

Składniki:

  • ● podwójny filet z kurczaka
    ● 30 dag pieczarek
    ● duża cebula
    ● jajko
    ● 2 łyżki mąki
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej

Kotlety z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki dokładnie oczyszczamy i kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy
    i również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, wkładamy pieczarki z cebulą i podsmażamy, od czasu do czasu mieszając, aż woda zupełnie odparuje. Odstawiamy do wystygnięcia.
  • 2. Fileta myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy w małą kostkę. Studzimy. Dodajemy do pieczarek z cebulą. Wbijamy jajko
    i wsypujemy mąkę. Masę dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Porcje masy nabieramy łyżką i kładziemy na rozgrzany olej, formując niewielkie kotleciki. Smażymy z obu stron na rumiano.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2012

Komentarze

Podobne przepisy