Kotlety z opieniek

4.44 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To ulubione danie mojej rodziny. Wszyscy zachwycają się smakiem tych kotletów. Są łatwe do przygotowania.

Składniki:

  • ● 1 kg opieniek
    ● cebula
    ● 2 jajka
    ● 20 dag bułki tartej
    ● 20 dag ziemniaków
    ● sól, pieprz
    ● tłuszcz do smażenia
    ● majeranek
Wystaw ocenę:

4.44 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z opieniek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy, gotujemy,
    studzimy i mielimy.
    Cebulę ścieramy na tarce.
    Ziemniaki gotujemy w osolonej
    wodzie.
    Studzimy i też
    mielimy.
  • 2. Do opieniek dodajemy połowę
    bułki tartej, jajka, ziemniaki,
    cebulę i przyprawy. Starannie
    mieszamy. Z masy formujemy
    kotlety. Obtaczamy w bułce tartej
    i smażymy na złoty kolor.

Porady

Podajemy z ziemniakami i surówką. Do kotletów można wykorzystać ziemniaki ugotowane poprzedniego dnia.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Opieńki

Notka redakcyjna

PPK_09-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować