Kotlety z mortadeli

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Lubię dania szybkie,łatwe do zrobienia i smaczne.Kotlety z mortadeli mają te zalety.

Składniki:

  • ● 50 dag mortadeli
    ● jajko
    ● 2-3 plastry żółtego sera
    ● sól, pieprz
    ● ziarenka smaku
    ● olej do smażenia
    ● mąka do obtaczania
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mortadelę kroimy w 1-cm
    plastry. Panierujemy w rozkłóconym
    i doprawionym
    jajku, a następnie w mące.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy
    olej. Kotlety smażymy z obu
    stron, aż się zrumienią.
  • 3. Na każdym kotlecie układamy
    kawałek sera, posypujemy
    przyprawami, jeszcze
    chwilę smażymy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Notka redakcyjna

PP_03-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować