Kotlety z mortadeli

4.99 (170 ocen)

Czasami pod koniec miesiąca gdy w portfelu mniej pieniędzy ,przygotowuję na obiad takie oto kotleciki z mortadeli. Są dość smaczne i tanie no i szybkie w przygotowaniu

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka
    250 g mąki
    ok 300 ml mleka
    1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
    1/3 łyżeczki czosnku
    1/3 łyżeczki soli
    1/4 łyzeczki pieprzu
    szczypta pieprzu cayenne

    ok 500 g mortadeli wieprzowej
Wystaw ocenę:

4.99 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wrzucamy do miski i rozbełtujemy, dodajemy mąkę i cały czas miksując wlewamy mleko. Ma powstać gęstę ciasto
  • 2. Do ciasta dodajemy przyprawy i mieszamy
  • 3. Mortadelę kroimy w grube plastry
  • 4. Na patelni rozgrzewamy olej
  • 5. Plastry mortadeli moczymy w cieście. Smażymy z oby dwóch stron na złoty kolor
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować