Kotlety z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i mielimy. Łososia myjemy i kroimy w małe kawałki. Selera myjemy, osuszamy. Paprykę
myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ z selerem kroimy w małe kawałki. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2.Ziemniaki mieszamy z łososiem, selerem i papryką. Dodajemy cebulę, natkę, skórkę i sok z cytryny. Doprawiamy pieprzem. Wyrabiamy. Chłodzimy
30 minut.
3.Z masy formujemy niewielkie kotlety. Panierujemy: obficie oprószamy mąką,
obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym głębokim oleju z obu stron na rumiano.
Komentarze