Kotlety z łososia

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 40 min

Lekkie i pomysłowe– takie potrawy lubię najbardziej.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 5 ziemniaków
    40 dag fileta z łososia
    łodyga selera naciowego
    cebula
    czerwona papryka
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    łyżka soku z cytryny
    łyżeczka startej skórki z cytryny
    1/2 szkl. mąki
    jajko
    1 szkl. bułki tartej
    2 łyżki mleka
    olej
    pieprz

Kotlety z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i mielimy. Łososia myjemy i kroimy w małe kawałki. Selera myjemy, osuszamy. Paprykę
    myjemy i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ z selerem kroimy w małe kawałki. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
  • 2. Ziemniaki mieszamy z łososiem, selerem i papryką. Dodajemy cebulę, natkę, skórkę i sok z cytryny. Doprawiamy pieprzem. Wyrabiamy. Chłodzimy
    30 minut.
  • 3. Z masy formujemy niewielkie kotlety. Panierujemy: obficie oprószamy mąką,
    obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy w rozgrzanym głębokim oleju z obu stron na rumiano.

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Komentarze

Podobne przepisy