kotlety z kurczaka i jajek

4.99 (184 ocen)

  • 25 min

Są dobrym sposobem na spożytkowanie mięsa pozostałego z rosołu. Tanie, syte, a przede wszystkim pyszne, koniecznie z jakimś ulubionym sosem :)

  • 25 min

Składniki:

  • 3 ugotowane udka z kurczaka
    3 jaja ugotowane na twardo
    2 jaja
    pęczek szczypiorku, pietruszki lub koperku
    2 ząbki czosnku
    1 mała cebula
    sól, pieprz
    ewentualnie słodka lub szczypta ostrej papryki
    bułka tarta do panierunku
    ulubiony sos
Wystaw ocenę:

4.99 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kurczaka i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso obrać od kości. Następnie zmielić razem z jajami na twardo.
    Szczypior i cebulę posiekać, czosnek przepuścić przez praskę.
    Wszystko wymieszać, wbić dwa jaja, dodać przyprawy, wymieszać ponownie. Formować standardowe kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoto.

    Kotlety podałam z sosem czosnkowo - koperkowym na bazie jogurtu greckiego.

Porady

Cebulę można sobie wcześniej podsmażyć, nada kotletom ciekawego smaku. Porcja na około 6 - 7 kotletów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować