Kotlety z kapusty

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zrobić na obiad taką potrawę, która przypadnie do gustu całej rodzinie, to niełatwe zadanie.

Składniki:

  • ● 50 dag kiszonej kapusty
    ● 30 dag pieczarek
    ● 1/2 pęczka szczypiorku
    ● cebula
    ● czerstwa bułka
    ● 2 jajka
    ● bułka tarta do panierowania
    ● olej do smażenia
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Kapusta kiszona Dania główne

Kotlety z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę gotujemy do miękkości, odcedzamy i drobno kroimy. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy. Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy.
  • 2. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy z pieczarkami na rozgrzanym oleju. Studzimy. Mieszamy z kapustą, odciśniętą bułką oraz szczypiorkiem.
  • 3. Do masy wbijamy jajka i doprawiamy. Wyrabiamy i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować