Kotlety z jarmużu

5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Staram się zaskakiwać swoich najbliższych nowymi potrawami, a kotlety z jarmużu okazały się u nas hitem.

Składniki:

  • ● 75 dag jarmużu
    ● 4 jajka
    ● 10 dag masła
    ● czerstwa bułka
    ● ok. 1/2 szklanki mleka
    ● bułka tarta
    ● sól, pieprz
    ● olej
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z jarmużu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż myjemy, osączamy
    i gotujemy w osolonej wodzie.
    Dokładnie odciskamy i przepuszczamy
    przez maszynkę.
  • 2. Bułkę moczymy w mleku
    i mocno odciskamy.
  • 3. Oddzielamy żółtka od białek.
    Żółtka ucieramy z masłem i mieszamy
    z masą jarmużową. Doprawiamy.
    Dodajemy pianę
    z białek i delikatnie mieszamy.
    Formujemy kotleciki, obtaczamy
    w bułce, smażymy na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jarmuż

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować