Kotlety z jajek i kaszy

4.49 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ten przepis powstał, gdy po przyjęciu zostały ugotowane na twardo jajka.

Składniki:

  • ● 5 jajek ugotowanych na twardo
    ● 2/3 torebki kaszy, np. jęczmiennej lub gryczanej wiejskiej
    ● surowe jajko
    ● sól
    ● pieprz ziołowy
    ● olej
    ● bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.49 (145 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kotlety z jajek i kaszy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przepuszczamy
    przez maszynkę do mięsa.
    Kaszę gotujemy w lekko osolonej
    wodzie, studzimy. Zmielone
    jajka mieszamy z kaszą,
    wbijamy surowe jajko, doprawiamy
    solą i pieprzem i ponownie
    dokładnie mieszamy.
  • 2. Z masy formujemy kotleciki
    i obtaczamy je w bułce
    tartej. Smażymy na rozgrzanym
    oleju na złoty kolor. Podajemy
    jak tradycyjne mielone
    z ziemniakami i kiszonym
    ogórkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować