Kotlety z jajek

5 (167 ocen)

  • 10 min

Potrawa smaczna, prosta w wykonaniu, tania i niskokaloryczna.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki na 4 porcje

    6 jajek ugotowanych na twardo
    2 namoczone bułki grahamki
    2 czubate łyżki posiekanego szczypiorku
    2 czubate łyżki drobno posiekanej natki pietruszki
    Pieprz, sól
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotleciki z jajek 1. Jajka i odciśniętą bułkę przekręciłam w maszynce do mielenia, następnie dodałam szczypiorek, pietruszkę, doprawiłam pieprzem i solą. Wszystkie składniki wymieszałam. Robiłam małe płaskie kotleciki, które smażyłam na patelni beztłuszczowej na wolnym ogniu.

Porady

Kotleciki podaję z surówką z kiszonej kapusty. Kotleciki można panierować tartą bułką i smażyć na oleju, ale wtedy wzrasta kaloryczność potrawy. Z podanych składników otrzymałam 9 kotlecików.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować