Kotlety z jajecznicy z kiełbasą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wszystkim smakowały.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka
    duża cebula
    kiełbasa śląska ( 2 kawałki ok 200 g )
    pieprz czarny mielony
    sól
    olej do smażenia

    3/4 szklanki płatków jaglanych
    2 jajka
    łyżka ziół prowansalskich

    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia

    mix sałat

    sos czosnkowy:
    200 g jogurtu naturalnego
    3 łyżki majonezu
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    łyżka soku z cytryny
    łyżka miodu
    pieprz czarny młotkowany z kolendrą
    sól

    dekoracja to cebula i żółte pomidory


Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z jajecznicy z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaskę pokroić w kostkę i smażyć na oleju na wolnym ogniu.
    Cebule obrać, pokroić w kostkę i dodać na patelnię.
    Wbić jajka i zrobić jajecznicę.
  • 2. Płatki jaglane przelać wrzątkiem na sicie. Dzięki temu stracą goryczkę. Przełożyć do salaterki i zalać gorącą wodą. Pozostawić na ok 10 min , aż się namoczą.
  • 3. Jajecznicę wymieszać z płatkami jaglanymi i jajkami. Dodać zioła prowansalskie i dobrze wyrobić. Z masy formować kotlety , obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju na złoty kolor.
    Podawać z sałatą i sosem czosnkowym ( w/w składniki wymieszać ).
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować