Kotlety z jaj

5 (167 ocen)

  • 35 min

Synek uwielbia kotlety. Za jajkami jednak nie przepada. Wymyśliłam więc sposób na ich przemycenie. Kotlety bardzo mu smakowały. Zdziwiona mina kiedy mu powiedziałam z czego są - bezcenna.

  • 35 min

Składniki:

  • - 4 jaja
    - 1 sucha kajzerka
    - kilka łyżek mleka
    - pęczek koperku lub natki pietruszki
    - przyprawa uniwersalna do smaku
    - bułka tarta
    - ewentualnie 1 łyżka ziaren sezamu
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Kotlety z jaj - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo. Kajzerkę namoczyć w mleku. Jaja rozdrobnić widelcem lub zmielić z odciśniętą bułką. Dodać posiekana zieleninę. Przyprawić do smaku przyprawa uniwersalna. Z masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej z dodatkiem sezamu i usmażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z sałatką z pomidora i ogórka lub ulubiona surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować