Synek uwielbia kotlety. Za jajkami jednak nie przepada. Wymyśliłam więc sposób na ich przemycenie. Kotlety bardzo mu smakowały. Zdziwiona mina kiedy mu powiedziałam z czego są - bezcenna.
35 min
Składniki:
- 4 jaja
- 1 sucha kajzerka
- kilka łyżek mleka
- pęczek koperku lub natki pietruszki
- przyprawa uniwersalna do smaku
- bułka tarta
- ewentualnie 1 łyżka ziaren sezamu
- olej do smażenia
1.Jaja ugotować na twardo. Kajzerkę namoczyć w mleku. Jaja rozdrobnić widelcem lub zmielić z odciśniętą bułką. Dodać posiekana zieleninę. Przyprawić do smaku przyprawa uniwersalna. Z masy formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej z dodatkiem sezamu i usmażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z sałatką z pomidora i ogórka lub ulubiona surówką.
Komentarze