Kotlety z indyka z cebulką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowe i przepyszne danie, które powstaje w mgnieniu oka.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g zmielonego mięsa z indyka
    2 cebule ( 200 g)
    3 ząbki czosnku
    1 kajzerka
    1 jajo
    1 łyżeczka tabasco
    1 łyżka słodkiej papryki
    2 łyżki oleju
    1 łyżeczka soli ( płaska )
    mąka do obtoczenia i kilka łyżek tłuszczu do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z indyka z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w gorącej wodzie.
    Cebulę i czosnek posiekać, po czym podsmażyć na rozgrzanym oleju.
    Do mięsa dodać odciśniętą bułkę, przyprawy jajo i ciepłą cebulę. Wyrobić jednolitą masę.
    Na patelni rozgrzać tłuszcz ( olej , oliwę ).
    Formujemy kotlety, obtaczając je w mące.
    Smażymy z dwóch stron po około 5 minut z każdej, jeśli tłuszczu jest za mało dodajemy 1/2 szklanki wody – kotlety będą się dusić i staną się delikatniejsze.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować