Kotlety z grochu

4.49 (197 ocen)

Mała odmiana od kotletów z mięsa mielonego.

Składniki:

  • 200g suchego grochu

    100g otrąb pszennych (w razie potrzeby można dodać więcej)

    1 jajko lub 2 białka

    sól, pieprz

    olej rzepakowy - do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (197 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z grochu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch namoczyć na noc, następnie ugotować do miękkości. Odsączyć z nadmiaru wody przez sito, przełożyć do miski. Groch rozgnieść widelcem, dodać otręby, sól, pieprz i wyrabiać.

    Uformować małe kotleciki.

    Smażyć na rozgrzanym oleju, tak aby powstała złoto-brązowo, chrupka skórka.

    W razie konieczności nadmiar tłuszczu z kotlecików, po usmażeniu, odsączyć w ręczniku papierowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować