Kotlety z grochu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Wymyślanie sycących potraw z prostych składników to dla mnie wyzwanie.

  • 50 min

Składniki:

  • 50 dag grochu
    3 jajka
    łyżka mąki
    sól, pieprz
    przyprawa uniwersalna
    olej

Kotlety z grochu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety z grochu 1. Groch płuczemy pod bieżącą wodą. Gotujemy ok. 20 minut w osolonej wodzie. Studzimy, a następnie przepuszczamy przez maszynkę. Wbijamy
    jajka i mieszamy z mąką. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą uniwersalną
  • Kotlety z grochu 2. Łyżką nabieramy porcje i smażymy kotlety na rozgrzanym oleju z obu stron, aż się zrumienią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2011

Komentarze

Podobne przepisy