Kotlety z grochu

4.49 (160 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Zamiast mięsa

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - groch łuskany: 30 dekagramów
    - tarta bułka około: 1 szklanka
    - jajo: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - sól, pieprz, majeranek (do smaku): 1 sztuka
    - olej do smażenia około: 0.33 szklanki
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z grochu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groch przebrać, opłukać zalać wodą i odstawić na noc. Namoczony groch ugotować, odcedzić i zmiksować lub zmielić maszynką do mięsa. Cebulę obrać, posiekać , zeszklić na tłuszczu i dodać do grochu. Dodać jajo, przyprawy i mieszając dodawać stopniowo tartą bułkę do momentu aż masa będzie miała taką konsystencję jak na kotlety mielone. Formować owalne kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groch

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Bez laktozy Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować