Kotlety z cukinii i twarożku

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kotlety są smaczne zarówno na ciepło, jaki na zimno

Składniki:

  • ● mała cukinia
    ● 2 jajka
    ● 5 dag mąki
    ● 10 dag ziaren sezamu
    ● 25 dag gęstej śmietany
    ● 25 dag twarożku śmietankowego
    ● 1/2 pęczka koperku
    ● ząbek czosnku
    ● 5 łyżek oleju
    ● sól
    ● pieprz

Kotlety z cukinii i twarożku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy i kroimy
    w grube plastry, oprószamy
    solą i pieprzem. Panierujemy
    kolejno w mące, rozkłóconych
    jajkach i sezamie. Dociskamy
    sezamową warstwę
  • 2. Sos: śmietanę mieszamy
    z twarożkiem na gładką masę.
    Koperek i czosnek drobno
    siekamy i dodajemy do masy.
    Doprawiamy i mieszamy
  • 3. Cukinię smażymy na rozgrzanym
    oleju na średnim
    ogniu po 3 minuty z obu stron.
    Polewamy sosem. Podajemy
    z pieczywem

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy