Kotlety wieprzowe z jałowcem i fenkułem

0 (0 ocen)

Pyszne danie kuchni włoskiej :)

Składniki:

  • - 4 kotlety wieprzowe
    - 1 łyżka jagód jałowca
    - 1 mały fenkuł lub pół dużego ( koper włoski inaczej)
    - skórka i sok z jednej pomarańczy
    - sól
    - 2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety wieprzowe z jałowcem i fenkułem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety wieprzowe z jałowcem i fenkułem 1. Kotlety myjemy, osuszamy, spłaszczamy je troszkę ręką a następnie ostrym nożem robimy w nich małe nacięcia. Jałowiec miażdżymy w moździerzu. Fenkuł pozbawiamy zielonych odnóżek i kroimy w drobną kosteczkę. Łączymy z jałowcem, olejem i skórką otartą z pomarańczy. Kotlety zalewamy sokiem wyciśniętym z pomarańczy, nakładamy przygotowany jałowiec z fenkułem .
  • Kotlety wieprzowe z jałowcem i fenkułem 2. Ja je jeszcze posypałam solą, Wszystko razem przykrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na dwie godziny. Po tym czasie zdejmujemy folię, przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 170C ( przy termoobiegu bez termoobiegi 190C ) i pieczemy 30 min po czym zdejmujemy folię i dopiekamy jeszcze około 10-15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fenkuł (koper włoski) Jałowiec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować