Kotlety w kokosowej panierce

0 (0 ocen)

  • 5 min

Nie trzeba dużo aby odmienić całkowicie smak dobrze znanej nam potrawy

  • 5 min

Składniki:

  • - 1 filet z kurczaka

    - 1 jajko

    - 0,5 łyżeczki soli, ew. vegety

    - 0,5 łyżeczki przyprawy do kurczaka lub curry

    - 0,5 szklanki wiórek kokosowych

    - 0, 5 szklanki mąki

    - sól

Kotlety w kokosowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotlet w kokosowej panierce 1. Umytego fileta przekrawamy wzdłuż na 2 części, rozbijamy tłuczkiem. Solimy. Jajko z solą i przyprawami roztrzepujemy za pomocą widelca. Rozbite i nasolone filety obtaczamy kolejno w mące, jajku i wiórkach kokosowych z obu stron i smażymy na rozgrzanym oleju.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy