KOTLETY SZWAJCARSKIE

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

PROSTE,ŁATWE I SMACZNE

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 4 sztuki
    - Ser tarty: 25 dekagramów
    - natka pietruszka z kolendrą: 1 pęczek
    - jajko duże: 1 sztuka
    - bułka tarta do obtoczenia mięsa: 6 łyżek
    - masło: 0.5 opakowania
    - sól,pieprz, jarzynka: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kotlety szwajcarskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi kurczaka pojedyncze dobrze rozbić,obsypać solą,pieprzem,jarzynką.W każdy płat nałożyć ser zmieszany z natką kolendrą i odrobiną masła.Kotlety złóż na pół i zepnij wykałaczką i obtaczać w jajku i bułce,po czym smażyć na gorącym tłuszczu/masło nadaje świetny smak/po upieczeniu wyjąć wykałaczkę-prosta rzecz
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pierś z kurczaka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować