KOTLETY SOJOWE A'LA RYBA PO GRECKU

4.49 (164 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Inna odsłona kotletów sojowych

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Paczka kotletów sojowych
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 duża cebula
    Ok.1 szklanka przecieru pomidorowego lub 4 łyżki koncentratu
    Ząbek czosnku
    Liść laurowy
    3 kuleczki ziela angielskiego
    Sól, pieprz
    Jajko i bułka tarta do panierowania
Wystaw ocenę:

4.49 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kotlety sojowe a'la ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety ugotować według przepisu na opakowaniu. Po wystudzeniu panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć na złoto. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju. Warzywa obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć razem z cebulą. Do warzyw dodać przecier lub podlać wodą i dodać koncentrat, dodać przyprawy i wszystko dusić do miękkości warzyw. W naczyniu układać warstwami kotlety i sos warzywny, odstawić do lodówki.

Porady

Kotlety przed panierowaniem można opruszyć przyprawą do ryb.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Przecier pomidorowy Soja

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować