Kotlety słonecznikowe

4.5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 50 min

Kotlety ze słonecznika i marchewki nauczyłam się robić na kursie kuchni wegetariańskiej. Mają oryginalny smak

  • 50 min

Składniki:

  • ● 1/2 szkl. pokrojonej cebuli
    ● 2 łyżki oleju
    ● 2,5 szkl. pestek słonecznika
    ● 2 szkl. startej marchewki
    ● 1,5 szkl. soku pomidorowego
    ● łyżeczka granulowanego czosnku
    ● sól
    ● przyprawa uniwersalna
    ● bułka tarta i sezam do panierowania
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety słonecznikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę smażymy na oleju
    z łyżką wody. Studzimy. Słonecznik
    mielimy. Mieszamy z cebulą, marchewką i czosnkiem.
    Wlewamy sok pomidorowy.
    Doprawiamy i mieszamy
  • 2. Z masy formujemy kotlety.
    Każdy panierujemy w bułce i sezamie.
    Pieczemy w piekarniku
    rozgrzanym do temperatury
    ok. 200 °C. Po ok. 20 minutach
    odwracamy i pieczemy jeszcze
    10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować