Kotlety schabowo - kapuściane

4.5 (151 ocen)

  • 40 min

Wyśmienite w smaku kotlety, które dzięki obecności kapusty stają się soczyste, zdrowsze i mniej kaloryczne od tradycyjnych mielonych.

  • 40 min

Składniki:

  • 750 g schabu
    550 g kapusty białej
    4 jajka
    5 łyżek bułki tartej
    2 średnie cebule
    olej
    sól
    ognista mieszanka przypraw w młynku LUB pieprz w młynku
    bułka tarta i mąka do panierki
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Kotlety schabowo - kapuściane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielimy. Kapustę siekamy bardzo drobno ręcznie lub za pomocą rozdrabniacza.
  • 2. Mięso łączymy z kapustą, wbijamy jajka, wsypujemy bułkę tartą, doprawiamy do smaku.
  • 3. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju aż się zrumieni, dodajemy do masy.
  • 4. Wszystko dokładnie wyrabiamy i obtaczamy w bułce wymieszanej z mąką. Smażymy na rozgrzanym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kapusta biała Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować