Kotlety schabowe w mleku

4.83 (210 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Kotlety przygotowane w ten sposób wychodzą bardzo soczyste i kruche, tylko trzeba pamiętać aby namoczyć je w mleku i cebuli ok 8 godzin a najlepiej całą noc. Moje ulubione kotleciki choć nigdy za schabowym nie przepadałam.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Zalewa:
    0.5 l mleka 3.2%
    4 średnie cebule
    5 kotletów schabowych

    Panierka:
    3 jajka
    przyprawa warzywna
    1,5 szkl bułki tartej
    olej
Wystaw ocenę:

4.83 (210 ocen)

Kotlety schabowe w mleku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • moczenie kotletów 1. Schabowe umyć, lekko rozbić. Mleko wlać do garnka, cebule obrać i pokroić w pióra wrzucić do garnka z mlekiem i dodać kotlety. Odstawić na całą noc do lodówki.
  • 2. Na patelni rozgrzać olej, schabowe wyciągnąć z zalewy panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso Mleko Schab

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować