Kotlety schabowe w migdałowej panierce

4.5 (185 ocen)

  • 30 min

polecam wszystkim zwolennikom schabu dzięki panierce z migdałów ma niepowtarzalny smak

  • 30 min

Składniki:

  • 4 kotlety schabowe

    100 g płatków migdałowych

    pół szklanki bułki tartej

    2 jajka

    4 łyżki mąki

    4 łyżki oliwy z oliwek

    sól , ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety schabowe w migdałowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki migdałowe wymieszać z bułką tartą , odstawić .

    Jajka rozbić i roztrzepać .

    Kotlety rozbić drewnianym tłuczkiem , oprószyć solą i papryką .

    Opanierować w mące , jajku , a na końcu w migdałach z bułką tartą , mocno dociskając panierkę .

    Usmażyć z obu stron na złoty kolor .

    Podawać z frytkami

Porady

należy pilnować , aby migdały się nie przypaliły , bo kotlety będą gorzkie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować