Kotlety schabowe w marchewkowej panierce

0 (0 ocen)

Są naprawdę pyszne i inne niż standardowe schabowe.

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    5 marchewek
    bułka tarta
    jajko
    1/4 szkl mleka
    czosnek granulowany
    przyprawa do mięs
    sól
    pieprz
    papryka ostra i słodka
    olej

Kotlety schabowe w marchewkowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy, doprawiamy wymienionymi przyprawami. Jajko roztrzepujemy z mlekiem solą i pieprzem. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, Każdy kotlet maczamy najpierw z jajku, następnie w startej na średnich oczkach marchewce, a na koniec z bułce tartej. Układamy na blasze i skraplany olejem. Pieczemy ok 50 min w temp 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy