Kotlety schabowe marynowane w piwie

4.97 (186 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób

Kotlety w piwnej marynacie zupełnie Inaczej smakują niż zwykłe schabowe, są bardzo aromatyczne i mięciutkie.

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 plastrów schabu
    0,5 litra piwa
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    Sól, pieprz
    1-2 jajka
    Bułka tarta
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.97 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety schabowe marynowane w piwie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piwo wlewamy do miski, wsypujemy zioła prowansalskie, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry, dodajemy do marynaty. Wkładamy plastry schabu, przykrywamy i wstawiamy na noc do lodówki. Schab wyjmujemy z marynaty, rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą i pieprzem. Panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować